El Districte de l’Eixample privatitza l’espai públic

Un cop més, la direcció del districte de l’Eixample ha mostrat la seva vertadera cara en la gestió de l’espai públic. Aquesta setmana la direcció del districte de l’Eixample ha decidit que només donarà permisos per a concerts al carrer dins del marc de Festa Major del barri i per dos concerts més que es fan des de fa anys.

Aquesta normativa afecta directament el desenvolupament a les entitats juvenils i veïnals del Fort Pienc. A partir d’ara no es podrà realitzar gairebé cap acte,activitat o concert al barri que es faci en horari nocturn .
Aquesta nova normativa en la gestió dels espais públic respon a una nova estratègia per part del districte . Formalment se’ns planteja aquesta normativa com un canvi en el model d’oci nocturn a nivell de barri, és a dir, es vol controlar que no es fomenti l’ús de l’alcohol, uns horaris nocturn més reduïts per així no molestar als veïns i que hi hagi un control per part de les institucions de les iniciatives associatives. A l’hora de la veritat això respon a una estratègia per aïllar aquells ciutadans actius, que participen en entitats veïnals, que intenten crear xarxes públiques paral•leles a les privades, amb una visió crítica de l’administració pública i que, per sobre de tot, reivindiquen fomentar la consciència social i de classe. Des del districte hi ha una clara voluntat de no deixar que els ciutadans s’organitzin, plantegin alternatives a diferents temàtiques socials i d’oci i puguin utilitzar l’espai públic. Hi ha una campanya per deslegitimar i , fins i tot, prohibir l’expressió pública de l’associacionisme veïnal.

Se’ns retallen permisos, espais, horaris i per sobre de tot, drets. Tenim dret a utilitzar l’espai públic per fomentar la participació ciutadana i l’associacionisme veïnal, com a eina de transformació social i de conscienciació de classe per així fomentar un punt de vista crític i poder entre tots i totes reivindicar allò que ens pertany.

L’espai públic és de tots i totes: gaudim-lo!

Assemblea de Joves del Fort Pienc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s