Deixem-nos d’hòsties, el jovent no tenim papa!

Diumenge que ve, el cap de l’Església Catòlica aterrarà a Barcelona amb honors de cap d’Estat. Joseph Ratzinger no només és un personatge de passat dubtós, a més representa una institució medieval, protagonista d’episodis com la Inquisició i la colonització d’Amèrica Llatina i còmplice de règims feixistes. Una institució –no ho oblidem- profundament defensora de les desigualtats de genere, de la criminalització de les opcions no heterosexuals i de la violència cap a les dones, que pregona, en ple segle XXI, una visió absolutament malaltissa –a més d’hipòcrita- de la sexualitat i que es dedica a exigir polítiques contràries a la salut pública, com la no distribució i utilització del preservatiu.

Una institució que vetlla perquè els Estats continuïn vulnerant el dret a decidir sobre un mateix, legislant sobre el cos de la dona i acusant-nos d’assassines per fer ús del nostre legítim dret a interrompre l’embaràs. Una institució que porta dècades amagant milers de casos violacions i d’abusos sexuals a menors i a dones, per part de sacerdots i capellans, que han actuat amb tota impunitat, sabedors que l’Església ocultaria aquests delictes.

Com pot ser, doncs, que es convidi a Barcelona a un personatge amb aquest currículum?
Com pot ser que, en plena crisi econòmica, quan s’estan retallant tots els serveis públics, es realitzi un acte tan fastuós i absolutament ostentós com la visita del Papa?
Suposadament, els 500.000 euros inicials que costava la prescindible visita han estat sufragats per donacions de “fidels”, però, en primer lloc, moltes d’aquestes donacions provenen d’institucions públiques i, en segon, aquestes congregacions es financen a través dels fons que l’Estat destina a l’Església. Així doncs, són diners que -directa o indirectament- provenen de les ciutadanes i ciutadans.

A més a més, cal sumar-hi els 200.000 euros que l’Ajuntament de Barcelona ha destinat al macrodispositiu de seguretat que convertirà el barri de la Sagrada Família en una zona gairebé militaritzada, amb la presència de càmeres de seguretat i un impressionant desplegament policial, fins al punt de comptar amb un policia cada metre i mig. Es setiarà el barri de tal manera, que tan sols es deixarà entrar dins el perímetre de seguretat aquelles persones que puguin acreditar, amb el DNI o el padró, que resideixen en aquells carrers. Un desplegament que no fa més que augmentar la indignació de les veïnes del barri, que ja en tenien prou i de sobres amb les molèsties provocades per l’allau de turistes que pateix la zona diàriament i les obres del TAV.

Per no parlar de l’augment del control social que ha suposat la visita pels col·lectius crítics amb les polítiques de l’Ajuntament. La pròpia regidora de Seguretat del consistori, Assumpta Escarp, que –mai ens cansarem de recordar-ho- és qui va signar l’acusació contra el nostre company Jona, ha declarat que vigilarà de prop els “antisistema” del barri.
Tot plegat, una nova apropiació antidemocràtica dels recursos públics per part de l’Ajuntament de Barcelona, que torna a demostrar així que utilitza de forma dictatorial allò que nega sistemàticament als veïns i veïnes: l’espai públic, el carrer.

Deixem-nos d’hòsties! Papa, no t’esperem, ni als Països Catalans ni enlloc!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s