Carta pública a Núñez y Navarro per La Resposta

Benvolgut X,

Des de l’Assemblea de Joves del Fort Pienc volem fer-li cinc cèntims de qui som, quin és el teixit associatiu del Fort Pienc i quina és la tasca que s’està fent al Casal Popular La Resposta, situat al Carrer de Ribes 35.

L’ Assemblea de Joves del Fort Pienc som un col·lectiu de joves del barri que ens associem amb l’objectiu de poder donar resposta a les múltiples agressions que les joves patim (inestabilitat i precarietat laboral específica del jovent a través de la nova Reforma Laboral, discriminació per motius de sexualitat o de gènere, encariment de les taxes acadèmiques en el cas de ser estudiant, racisme, habitatge inaccessible, i un llarg etcètera).

Tenim la il·lusió de ser la generació que pot construir un model de societat igualitari i respectuós amb el medi ambient que es contraposi amb l’actual sistema d’injustícies i d’explotació dels recursos naturals, de la mateixa forma que aspirem a que tots els pobles del món tinguin el dret a representar-se en estats (mentre hi hagi estats) per ells mateixos. Volem treballar també per un oci alternatiu al consumisme al que les joves estem abocades. Per tots aquests motius i més ens definim com a socialistes, independentistes i volem acabar amb un sistema de valors (el patriarcat) que imposa rols socials en funció del sexe que cada individu té.

No som l’única entitat del barri, ja que el Fort Pienc compta amb un bon teixit associatiu. Existeix l’ Esplai Xiroc que fa una funció educativa en el lleure bàsica per al barri i els seus infants des de fa més de 30 anys. Existeix Casal de Joves Xiroc que crea pensament crític i lleure autogestionat per als joves del barri, existeix la Colla de Diables La Cabrònica del Nord que fa molts anys que treballa la cultura popular al Fort Pienc. Existeix una recent nascuda Colla Bastonera de l’Eixample, que compleix també la tasca de divulgació de la cultura popular. Existeix també una Associació de Veïns i Veïnes que ha estat fent una tasca social lloable des de dècades enrere. Existeix també al barri el recent inaugurat Casal Independentista La Cruïlla, un nou espai de conscienciació del veïnat sobre la qüestió nacional i social catalana on les organitzacions de l’Esquerra Independentista de l’Eixample hi estem treballant (Endavant Eixample, Assemblea de Joves de l’Eixample Nord, Assemblea de Joves del Fort Pienc, Maulets Eixample i CUP de l’Eixample.)
Existeix també l’Assemblea de Drets Socials de l’Eixample, configurada per més de 100 veïns i veïnes de totes les edats que treballen dia a dia per intentar aturar polítiques de retallades socials com pot ser el tancament de l’Hospital Dos de Maig o el tancament de diversos Centres d’Atenció Primària.

Amb tot aquest amalgama d’entitats veïnals a part de l’Assemblea de Joves, estem convençudes que entendrà com a injusta la nul·la inversió per part del Districte de l’Eixample en espais per a les entitats i en equipaments socials, a banda de la creixent política deretallades en qüestions associatives. Nosaltres també.
És precisament aquest el motiu que ens va dur a donar una utilitat social a un espai de la plaça del nostre barri que portava tres anys buit. Lluny del que deu pensar vostè que hi fem en aquest espai, no tenim cap altra voluntat que la de difondre un pensament crític i uns valors diferents als que malauradament avui imperen en les ments de les persones. Tampoc tenim més alternativa que practicar la Okupació per tal de garantir espais per a les entitats.

Entenem (que no compartim) perfectament que vostè, com a propietari d’aquest espai, es regeix per la lògica de la propietat privada i que per tant, no farà l’acció de cedir aquest espai per a l’ús que li podem donar les entitats veïnals del barri faltades d’espais.
No obstant, la nostra coherència personal i col·lectiva ens porta a fer-li aquesta petició i no només això sinó que volem fer-li saber (que potser ja ho sap) que hem estat fent molta feina dura per a arreglar el local, pintar-lo, fer-hi petites obres i deixar-lo en condicions, a bandade la tasca social i política que s’hi fa cada dia.

També volem fer-li arribar la nostra reflexió i és que realment aquest espai no té números de tenir un ús comercial, totes sabem la dificultat que hi ha hagut per a que el visités gent, i encara més per a llogar-lo (tenint en compte les característiques del local i que el carrer ja té la quota de bars coberta), i és precisament això el que ens reafirma en fer-li aquesta petició de cessió de l’espai.

No volem finalitzar la carta sense convidar-lo quan vulgui a visitar el Casal Popular La Resposta i comprovar la tasca que hi estem fent o si ho trobés convenient, a reunir-se amb nosaltres o algú de nosaltres per fer un contacte formal i parlar de tota aquesta qüestió com a persones que som.

Pot dirigir-se a nosaltres o bé físicament o bé de forma prèvia a través del correu electrònic que mirem a diari: ajfortpienc@cajei.cat

Moltes gràcies per l’atenció.

Atentament,

Assemblea de Joves del Fort Pienc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s