Crònica de l’últim acte de les jornades antifeixistes

El passat dissabte 3 de desembre l’Assemblea de Joves va dur a terme una jornada antifeixista a la Plaça del Fort Pienc. Es van exposar una trentena de plaques feixistes de l’època franquista que encara podíem trobar als portals de moltes cases del nostre barri. L’Assemblea de Joves creiem que és una vergonya que encara hi hagi simbologia feixista als nostres carrers i per això vam creure que aquestes plaques havien de ser retirades. A més, es va deixar una carta explicant els motius pels quals retiràvem les plaques a cada portal on n’hi havia alguna.

A part de l’exposició de les plaques, també es va dur a terme una altra exposició que comptava amb les fotografies i la biografia de feixistes que existeixen actualment i que la majoria d’ells encara juguen un paper important en el panorama polític.

Més tard es va dur a terme una xerrada a càrrec d’una membre de l’assemblea de joves que parlava sobre la memòria històrica posant exemples de com s’havia tractat aquesta en països com Alemanya i comparant-ho amb la gestió que s’ha fet a l’Estat Espanyol. En finalitzar la xerrada es va dur a terme un debat sobre el mateix tema.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Planta’ls cara, feixistes fora dels Països Catalans!

Assemblea de Joves del Fort Pienc – CAJEI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s