Al Fort Pienc, desembre contra el consumisme!

Bon dia veïnes i veïns del Fort Pienc!
Des del Casal de Joves Xiroc i l’Assemblea de Joves del Fort Pienc hem encetat una campanya de difusió durant el període de festes d’hivern amb l’objectiu de fer una denúncia al consumisme al que se’ns aboca durant aquestes dates i generar una consciència al veïnat que  convidi a reflexionar sobre què significa i quines conseqüències té aquest consumisme imperant.

Durant aquestes dates nadalenques se’ns empeny a un consumisme eufòric i desmesurat, a  una despesa personal i col·lectiva innecessària, a una necessitat gairebé moral de comprar i coses innecessàries a aquelles que ens estimem amb el suposat objectiu de demostrar la nostra estima. És important que siguem conscients de la cara més fosca d’aquest consumisme que totes practicarem en més o menys mesura. Moltes de les compres que es faran aquest  mes signifiquen en bona mesura un impacte ecològic innecessari, tant per la despesa econòmica com pel residu generat.

No podem oblidar que bona part dels productes comprats amaguen una explotació (en molts casos, infantil) durant el seu procés de producció en països (sub)desenvolupats. A més volem remarcar la importància que moltes de les joguines que es vendran durant aquests dies amaguen discriminació per raó de gènere. Adjudiquen rols als infants en funció del seu sexe i se’ls crea un seguit de necessitats a través d’una publicitat agressiva i descontrolada.

Les joves del barri trobem una incoherència que se’ns demani un gran esforç per sortir d’aquesta crisi capitalista. A més pensem que és una hipocresia que s’apliquin retallades socials però que la despesa en milers de llumetes, la construcció de pistes de patinatge o la inversió extra en publicitat no signifiqui cap despesa a retallar. Per no parlar del cost ecològic que això representa.
D’altra banda, ens amoïna aquesta mentalitat basada en el consum compulsiu i constant que omple les ments de bona part de les ciutadanes. No és aquest el model de societat que desitgem per al nostre futur.

Aquest consumisme significa també un atac cultural a les costums pròpies. Veiem cada cop més la substitució d’elements de la cultura popular catalana, com el Tió, per la imposició de figures com Santa Claus, buscant així una homogeneïtzació de la cultura mundial.
PER UNA CONSCIÈNCIA POPULAR CONTRA EL CONSUMISME I LES NECESSITATS FICTÍCIES!

Xiroc                                                                 Assemblea de Joves del Fort Pienc- CAJEI
Casa Groga                                                     Casal Popular La Resposta
Carrer d’Alí Beí 120                                      Carrer de Ribes 35

One response to “Al Fort Pienc, desembre contra el consumisme!

  1. Retroenllaç: Activitats per als propers dies | Assemblea Drets Socials Eixample·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s