Comunicat en solidaritat amb el jove antifeixista detingut

Els Mossos d’Esquadra van detenir dissabte 5 de maig un membre de l’Assemblea de Joves d’Horta a la manifestació antifeixista pacífica que recorria els carrers del barri del Clot. Cap motivació ni delicte aparent per a l’actuació policial, més enllà de la innegable connivència entre feixistes que ja coneixíem. Desprès de protegir les portes del Casal nazi Tramuntana, situat al carrer Independència 333, dues furgones de la Brigada Mòbil van seguir les manifestants que tornaven cap al seu barri i van identificar una vintena, retenint-les durant mitja hora contra la paret. Les veïnes del barri van començar a protestar per l’actuació policial i els Mossos van respondre amb una càrregues pels carrers Rogent i Enamorats, durant la qual van detenir el nostre company, sense que aquest hagués comés cap més delicte que el de protestar contra la presència al Clot del local nazi.

El van detenir únicament per fer el mateix que les altres 600 persones que vam participar en la manifestació “Clot sense nazis”, convocada per la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) amb el suport de més de 80 entitats, entre les quals la CAJEI i la resta d’organitzacions de l’Esquerra Independentista, a més de la FAVB o SOS Racisme. El van detenir per protestar contra una obvietat: si no l’aturem quan encara hi som a temps, el feixisme creix i es converteix en una corda que escanya accionadaper la mà de l’Estat, que fa servir aquests grupuscles com a braç armat per controlar els moviments d’esquerres. Perquè, si no, té l’extrema dreta tanta impunitat als Països Catalans? Perquè l’Ajuntament no va aturar el concert feixista del 12 d’octubre? Perquè no han impedit que els feixistes s’establissin al Clot? Perquè no hi ha cap detingut per l’intent d’assassinat d’un jove a Manresa a mans d’un grup de nazis fa uns mesos i l’assassí de Guillem Agulló es presenta a les eleccions com un ciutadà més?

En una societat lliure i democràtica no hi ha cabuda per a les idees feixistes. Mauthausen -el dia 5  es commemora el seu l’alliberament- és el millor exemple de que la llibertat d’expressió i la llibertat ideològica tenen un límit clar. Als nostres barris no hi ha cabuda per un casal com el Casal Tramuntana, inspirat en la italiana “Casa Pound”, que realitza activitats
d’oci per captar joves i inocular-los la ideologia nacional-socialista. És absolutament necessari evitar que aquesta mena de locals i moviments arrelin als nostres barris, o la violència feixista i racista als nostres carrers esdevindrà encara més freqüent. Cal que posem fre a les amenaces i provocacions que els veïns i veïnes, membres de la Federació d’Entitats del Clot o del seu teixit associatiu, pateixen a mans dels membres d’aquest casal, que suposadament representen la cara “amable” del feixisme.

Des de la CAJEI, exigim l’absolució del nostre company, que ja ha quedat en llibertat, i emplacem el Departament d’Interior a deixar de protegir sistemàticament la ultradreta i a deixar d’utilitzar els Mossos d’Esquadra com a cos de seguretat privada del partit feixista Plataforma per Catalunya.

El feixisme avança si no se’l combat! Ni un pas enrere!

Assemblea de Joves del Fort Pienc – CAJEI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s