20 anys de l’Operació Garzón

Poc abans dels jocs olímpics de Barcelona del 1992, començà un seguit de detencions de persones vinculades a l’independentisme català. Fins a 45 persones foren detingudes i acusades d’estar vinculades a Terra Lliure. 17 dels detinguts denunciaren tortures i l’any 2004 el Tribunal Europeu dels Drets Humans condemnà l’estat espanyol per haver-se negat a investigar-les.

Aquesta ràtzia contra l’independentisme fou dirigida principalment pel jutge Baltasar Garzón, pel que fou coneguda com a Operació Garzón.

En el 20è aniversari de l’Operació Garzón s’estan realitzant diferents actes de memòria històrica i des del Centre de Documentació Maria Mercè Marçal hi volem contribuir publicant en aquest bloc diferent documentació relacionada.

Des d’Arran Fort Pienc volem publicitar aquesta iniciativa en record d’aquelles militants que van patir la repressió i les tortures entorn a l’Operació Garzón.

Podeu visitar el web http://operaciogarzon.wordpress.com/ on trobareu tota la informació d’aquesta campanya.

Finalment també voldriem parlar d’una altre iniciativa dins d’aquesta campanya. Des de l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista Alerta Solidària s’ha engegat un twitter que ens explica els fets del 92′ i ens mostra en temps real, com si fos l’actualitat, els diferents successos, detencions i ràtzies policials de l’Operació Garzón. Això s’està fent gràcies a un compte del twitter que és dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans ( Comitès – CSPC //  @ElsCSPC  per si ho voleu consultar). Els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans, des del 1979 fins a la creació d’Alerta Solidària el 2001 van ser l’organització de suport a totes aquelles persones que van lluitar per l’alliberament social i nacional dels Països Catalans.

Us convidem doncs a que feu un cop d’ull a aquest compte i així conéixer la nostra història d’una manera diferents i dinàmica.

Per acabar us deixem amb un video que ens posa en la pell d’una persona que pateix tortures , “Encaputxat”, un curt de 2 minuts que mostra com torturen estats com EEUU o l’Estat Espanyol.

Arran Fort Pienc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s