La Guàrdia Civil arresta un militant d’Arran per no contestar-los en castellà

La Guàrdia Civil arrestà un militant d’Arran (antigament Maulets), la matinada del 7 al 8 de juliol, per negar-se a contestar-los en castellà. El detingut acabà passant la nit a la caserna de la Guàrdia Civil d’Inca.

L’arrest és produí devers les 4.30 hores de la matinada, en mig de les festes de Biniali. Els fets, però, no es limiten a l’arrest. I és que el jove Enric A. denuncia que fou agredit per una colla de joves d’ideologia espanyolista, que l’haurien identificat com a independentista per la seva estètica. La víctima, de fet, els titllà com “un grup de brètols que arribà a Biniali amb actitud molt violenta”.

Les verbenes d’aquest petit poble de l’interior de Mallorca han assolit en els darrers anys molta anomenada. La massificació de les festes es ve produint els últims anys, des que els joves de Palma i l’extraradi es desplacen a les festes de la Part Forana, fet que fins ara no es produïa.

Enric A. requerí assistència sanitària, per mor dels cops rebuts a la cara i altres llocs del cos, així que es dirigí tot d’una a l’ambulància desplaçada fins a Biniali amb motiu de la revetlla. Pocs minuts després s’hi personaren diversos agents de la Guàrdia Civil, tot demanant pels incidents.

El jove assegura que els relatà el que havia passat, però no li haurien fet cas. I quan el jove els recriminà que no actuassin contra els agressors, els agents el comminaren a parlar en castellà. La negativa d’Enric A. hauria provocat la seva detenció, que el jove qualificava ahir de “molt violenta, amb cops i empentes contra la paret”.

Enric A. fou alliberat sense haver de declarar davant el Jutge de guàrdia. El jove, en tot cas, decidí ahir mateix contraatacar i interposà, l’horabaixa, una denúncia contra la Guàrdia Civil al Jutjat d’Inca. A més a més, revelà haver patit “maltractaments físics i psicològics per part d’aquests agents de la Guàrdia Civil”. Enric A. assegurà ahir que el continuaren amenaçant i colpejant “tant dins del vehicle policial com als calabossos de la caserna d’Inca”.

( Extret de Directa )

Arran Fort Pienc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s