Andreu de Cabo READMISSIÓ! 8-A Vaga Busos -TMB

Aquest any 2012 els treballadors i treballadores d’autobusos de TMB hem viscut la mala experiència de patir una retallada en les nostres condicions laborals arrel del incompliment del conveni 2012 i amb l’allargament del conveni (amputat) fins el 2014 amb la conseqüent congelació i perduda del poder adquisitiu.

Encara està per veure, tal i com pinten les coses, si la Direcció tornarà a treure les tissores i tornarà a incomplir acords laborals.

Més important encara, la retallada no només ha tocat de ple els nostres sous, sinó que també ha posat en perill el futur de la plantilla, empitjorant el servei que donem a la gent de Barcelona, ja que amb l’eliminació de 4 línies de bus, del servei en diumenge i festiu del Bus de Barri i amb la reducció de quasi totes les línies la Direcció pot utilitzar en un futur l’argument de que sobren treballadors/es.

La Direcció crea el problema i després aplica la “seva” solució. No és el primer cop que utilitza aquesta lògica. Així que més ens val als treballadors i treballadores començar a estar preparades per respondre com cal.

Desgraciadament aquesta situació no ha sigut possible només per la decisió de la Direcció, sinó per la manca de voluntat de lluita real de tots els sindicats del Comitè d’empresa. Com era d’esperar els sindicalistes de Ccoo, Ugt i Sit van començar dient que no estaven disposats a seure’s a negociar cap retallada a principis de gener per acabar defensant la retallada al maig durant l’Assemblea de treballadors i treballadores de matí i tarda a la cotxera d’Horta.

El que molts treballadors i treballadores no ens esperàvem és que els sindicalistes de Cgt, Actub i Psa acabessin fent exactament el mateix, sota l’argument que “la gent no vol moure’s”. I amb això, inconscientment, van obrir la porta per a que la Direcció acabés acomiadant al company Andreu de Cabo fa un mes.

Amb aquest panorama, als treballadors i treballadores d’autobusos de TMB que no acceptem negociar, defensar i signar la retallada i la desmobilització de la plantilla no ens queda una altra opció que organitzar-nos en un nou sindicat. Aquesta és la intenció de la Coordinadora Obrera Sindical (COS).

El proper dimecres 8 d’agost la Coordinadora Obrera Sindical (COS) Autobusos de TMB ha convocat una aturada de 8h a 12h per exigir la readmissió d’Andreu de Cabo. El mateix dia a les 10h hi haurà una concentració al Servei Territorial del Departamentd’Empresa i Ocupació, C/Albareda 2-4. Metro: Paral·lel.

 Andreu és treballador des de fa més de 9 anys al’empresa, a l’àrea de Telecomunicacions, va ser delegat del Comitè d’empresaper CGT i ha denunciat públicament varis casos de “corrupteles” en laprefectura. Ell mateix ho explica en la Carta que ha escritel propi Andreu i que podeu trobar aquí.

 La COS ha decidit convocar aquesta primera mobilització per pressionar a la Direcció de TMB per a que readmeti al company.

 Aquesta vaga serà recolzada, segons han publicatells mateixos en la seva fulla informativa, per l’ACTUB, la CGT i la PSA. 

( Tota la informació la trobareu a costb.wordpress.com )

Arran Fort Pienc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s