Assistència massiva a l’acte de la CUP a Vilanova i la Geltrú amb l’alcalde de Marinaleda

Més de 300 persones van acudir el dia 27 a la cita amb Juan Manuel Sánchez Gordillo, alcalde del municipi sevillà de Marinaleda. Amb la plaça plena de gent gran i molta gent jove, l’alcalde va llençar dures crítiques tant al bipartidisme espanyol del PSOE i PP, que considera tots dos part del mateix “partit únic” que ens governa, com contra el sindicalisme oficial.

El recentment escollit diputat al Parlament andalús per la coalició Izquierda Unida, va explicar que la crisi es produeix quan els molts rics deixen de guanyar diners amb tanta facilitat i les retallades i reformes que tant PSOE com PP -i CiU i PNB- apliquen i defensen no són més que el treball planificat per restituir l’ordre anterior. És a dir, que els molt rics segueixin guanyant molts diners de forma molt fàcil.

“El deute és il·legítim i impagable”

Sánchez Gordillo va insistir en convéncer el públic que el deute que acumula l’estat i les seves institucions és il·legítim, no l’ha de pagar la ciutadania i, a més, és impagable. Va atacar durament els bancs, els quals va fer responsable, juntament amb els gverns, de la dictadura capitalista que ens du a l’empobriment general i al col·lapse de milers de persones en situació desesperada. Però també va atacar durament el PSOE, de qui va ir que són tan capitalistes com el PP, i IU, de qui va dir fa el paper que hauria de fer el PSOE, és a dir, la defensa de la “mentida de la socialdemocràcia” que ens ha dut també on som.

Gordillo va cloure el seu discurs amb una Viva Andalucía Libre! i Visca Catalunya Lliure! i va posar especial èmfasi en defensar que el naiconalisme d’esquerres com l’andalús o el català són propostes revolucionàries clau.

La CUP va instar els presents a preparar-se per la tardor

El regidor de la CUP a Vilanova i la Geltrú Quim Arrufat, que va presentar l’acte, va traslladar als assistents la proposta que des de l’esquerra independentista local s’està elaborant de cara a la tardor, consistent en la conformació d’un bloc sociopolític rupturista que lideri al carrer les mobilitzacions que des de l’onze de setmbre i passant per la vaga general que es preveu a finals de setembre es produiran al país i també a la ciutat.

En el torn d’intervencions, Gordillo va respondre a una pregunta sobre les alternatives socials a la crisi, com la moneda social o el banc del temps, lloant aquestes iniciatives però recordant que “no ens hem d’entretenir ni despistar del principal objectiu, que és derrocar el capitalisme i fer fora els lladres i corruptes que ens governen avui per avui”.

( Extret de Xarxa Penedès )

Arran Fort Pienc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s