Educació del poble per al poble [ 11x 12 ]

Deu organitzacions estudiantils representants de l’estudiantat de les diferents nacions oprimides de l’Estat Espanyol han convocat pel proper 11 d’octubre el “dia internacional de lluita estudiantil” en contra de les últimes reformes del govern del PP. Els representants estudiantils atribueixen a Wert el voler “centralitzar” l’educació amb les reformes que “pretenen imposar” des del Govern Central, impedint a cada nació la seva lliure determinació. Acusen també als diferents dirigents autonòmics i forals d’aplicar les desicions “sense cap tipus d’incovenient” davant l’oposició de la ciutadania. Aquestes mesures, segons expliquen, deixen a les “diferents nacions sense cobertura política, donant així passos cap a un estat centralista en mans de la dictadura dels mercats.”

Són agrupacions de diferents cultures polítiques i socials unides per una mateixa finalitat: reivindicar la sobirania de cada poble per poder decidir sobre la seva educació, fent passos, així, cap a alternatives reals i populars davant els processos de mercantilització del sector públic.

Anoten que amb l’excusa de la crisi econòmica, des del Govern Espanyol es preten disminuir els drets socials, polítics, lingüístics i culturals de les nacions reunides a les portes del Ministeri d’Educació. Denuncien que davant una crisi “creada pels mateixos que estan gestionant el poder des dels diferents marcs governamentals ens estan empenyent a un sistema esclavista on els rics són més rics i els pobres, més pobres, on els nous faraons tenen noms de multinacionals i que , mitjançant el total acord dels governants i la patronal, segueixen fatigant a aquesta classe oprimida mitjançant els nous latigueros que són les forces repressives de l’estat “

Afegeixen, a més, que “la mala situació que pateixen les diferents llengües i cultures dels pobles, no busquen fomentar, sinó condemnar a desaparèixer retallant els pressupostos en educació i cultura”. Davant d’això, els diferents representants estudiantils adverteixen de la intenció del Govern de “voler intentar uniformar les nacions de l’Estat perquè la seva estructura sempre oscil · lant pugui seguir existint”.

Per això, subratllen que, mentre la despesa militar i els sous dels polítics es mantenen o s’incrementen “sense cap problema”, cada dia que passa és “més evident la degradació de la qualitat de l’educació amb, per exemple, l’increment de la ràtio per alumne a les aules o les pujades de les hores lectives que el professorat ha d’exercir “.

Recorden que han estat un col · lectiu al qual van titllar de boig i extremista quan va començar criticant el procés de Bolonya i la privatització i mercantilització que aquest portaria. Anys després, critiquen que “sigui ara quan els diferents rectors es facin les mans al cap” davant les reformes de Wert.

Davant les reformes, sobirania

Les organitzacions independentistes, però, diuen que tenen alternatives a les reformes. Segons expliquen en un manifest comú, “l’única sortida és exercir el dret de cada poble per decidir sobre el seu futur”. Per això, sumen, “la sobirania que ens fa ser subjectes en tots els processos i no simples objectes de compra i venda condemnats a ser espectadors dels desoladors esdeveniments. Dia a dia, des de cada centre educatiu, hem de lluitar en contra de cada mesura imposada des del Govern Central i buscar les alternatives necessàries per assolir els nostres objectius. Exercint el dret a la insubmissió davant polítiques estrangeres Espanyoles i d’imposició, per poder construir la nova escola que ens eduqui com a persones lliures, crítiques i solidàries “.

En aquest camí, van concloure que “l’única alternativa possible és una escola pública, laica, popular, anti-patriarcal, digna i que compleixi amb les necessitats lingüístiques i culturals de cada nació”. En aquest camí, van convidar a tots els estudiants de les seves respectives “nacions oprimides” a mobilitzar-se en contra de les reformes del Govern de Rajoy ia favor de la sobirania que “com a poble ens pertany a cada un”.

Trobareu més informació al blog  http://www.11×12.wordpress.com  i a la web del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans http://www.sepc.cat

Arran Fort Pienc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s