Juntes #SomCanVies

Fa més de 15 anys, durant el transcurs d’una cercavila reivindicativa, un grup de joves decidiren alliberar l’edifici que es trobava en desús al carrer Jocs Florals, 42 per obrir-hi un centre social autogestionat. D’aquesta okupació va néixer Can Vies.

Can Vies sempre ha estat un espai obert al barri que ha servit per centralitzar lluites veïnals i per crear alternatives de vida, de cultura popular, de relacions socials, de pensament i d’idees oposades a les que el poder ens intenta imposar. Són molts anys de lluita i implicació al barri i és un espai on han participat centenars de persones i desenes de col·lectius. I precisament aquestes lluites són les que han dotat a aquest espai d’una identitat pròpia i combativa que molesta a l’ajuntament.

Els espais alliberats són necessaris ja que duen a terme una lluita contínua contra el sistema econòmic capitalista productor de misèria, la bombolla immobiliària o l’explotació de la terra, però també per la possibilitat que donen a persones i col·lectius per desenvolupar-se al marge de qualsevol control del poder establert.

https://i1.wp.com/canvies.barrisants.org/wp-content/uploads/2012/10/somcanvies_cartell-general_web1200.jpg

Durant aquest 15 anys de vida,Transports Metropolitans de Barcelona i el seu accionista majoritari, l’Ajuntament de Barcelona, han intentat fer-nos fora per la via judicial en tres ocasions. En els tres casos hem lluitat i hem vençut gràcies a la solidaritat rebuda i al treball en col·lectiu.

La darrera victòria la celebràvem al març del 2011 en conèixer la sentència que desestimava novament la demanda de TMB contra Can Vies, i contra la qual TMB interposà Recurs d’Apel·lació davant l’Audiència Provincial.
A data d’avui ens trobem en la tessitura de que l’Audiència Provincial de Barcelona ha decidit revocar la sentència que el Jutjat de 1a Instància dictava el març de l’any passat, condemnant-nos a abandonar l’edifici. Per tot això demanem la vostra solidaritat, col·laboració i participació a la campanya de suport al CSA Can Vies. Estem convençudes que entre totes podem aturar aquest desallotjament.

Us deixem amb un documental sobrela història del centre socials alliberat Can Vies.

Dissabte 20 d’octubre MANIFESTACIÓ 11.30h Plaça de Sants

Arran Fort Pienc

http://www.arranfortpienc.cat

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s