Comunicat d’Arran Fort Pienc sobre la detenció d’un vaguista al barri el 14-N

Durant la matinada prèvia al passat dia 14 de novembre, fou detingut al barri del Fort Pienc un dels vaguistes que, com tantes altres, va decidir sortir al carrer a defensar els seus drets davant els continus abusos que ens imposa encara ara sense treva el conjunt de l’oligarquia econòmica i política assentada còmodament dins l’aparell de l’Estat. El fet, habitual, deixa constància de la criminalització amb la qual el poder polític respon a tota protesta social encapçalada per totes aquelles que som destinatàries últimes de les seves agressives polítiques.

La detenció en sí, a més a més, s’efectuà amb la col·laboració entusiasta dels vigilants de seguretat de l’empresa de transports metropolitans de TMB, els quals van retenir i immobilitzar el detingut, qui es trobava en aquell moment lluny de qualsevol parada de metro, fent inexplicable la presència dels agents de Prosegur (els quals han d’exercir les funcions encarregades dins les instal·lacions de transport públic). Un cop reduït al terra i emmanillat, el company fou agredit de forma física i verbal per un dels vigilants, amb total impunitat per part dels seus companys i dels agents dels Mossos d’Esquadra que, instants després, van aparèixer per procedir en la detenció del vaguista que fou acusat d’haver agredit a un dels guardes. El detingut, després de passar 13 hores a comissaria, fou deixat en llibertat amb càrrecs.

Després d’aquest fet, queda clara un cop més quina és la funcionalitat de tots aquells cossos, que existeixen sota el pretext de vetllar per la seguretat, siguin privats o de l’Estat. Un cop més, s’ha fet tangible al Fort Pienc com aquesta vetlla rau en essència en la defensa constant de les institucions financeres, les seus dels principals partits autors de les retallades, les empreses de treball temporal que especulen sobre el treball i, ara també, ja sense dubte, les infraestructures propietat de la cúpula política i empresarial que es lucra a partir d’un servei com és el transport públic, mentre acomiada treballadors i treballadores i encareix l’accés a les usuàries del mateix.

Tinguem clar, doncs, que la nostra postura ara més que mai ha d’esdevenir ferma, valenta i conscient: un cop assenyalats els culpables, hem de prosseguir la nostra tasca per a què, definitivament, la por canviï de bàndol.

cartellrepressió

Arran Fort Pienc

fortpienc.arran.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s