Jornades Feministes al Fort Pienc

Avortament 2012

Des del Casal de Joves Xiroc i Arran Fort Pienc volem denunciar i evidenciar com la societat patriarcal, junt amb les altres opressions que patim el poble català, expropia els cossos i els redueix a mercaderies explotables i, manifestar la necessitat d’emancipar-nos individual i col·lectivament.

Per aquest motiu creiem necessari denunciar la contrareforma de l’avortament, impulsada pel Ministre de “justícia” Alberto Ruiz Gallardón, una contrareforma salvatge que atempta directament contra el dret a decidir sobre el propi cos, decidir si les dones volen ser mares, decidir sobre les nostres sexualitats. Aquesta nova llei farà retrocedir, més de 30 anys enrere,  part de les victòries aconseguides per la lluita feminista fins avui dia. Així doncs amb aquesta contrareforma quedaria derogada la ja insuficient llei de terminis, aprovada l’any 2010 en favor d’una llei que tornaria als “tres supòsits” que es contemplaven a la llei del 1985. Aquests supòsits impliquen, entre d’altres, restringir la llibertat per avortar a les joves d’entre 16 i 18 anys, , les quals perden la capacitat de decidir per elles mateixes i es situa en darrera instància la decisió en els pares i els professionals mèdics i psicològics, els quals han de justificar que l’embaràs comporta un risc greu per a la salut física o psíquica de la dona (el 97% de les dones que sol·licitaven avotar ho feien a partir d’aquest supòsit) fins i tot elimina el supòsit d’interrupció de l’embaràs per malformacions del fetus al·legant que aquest no té dret a decidir i que, per tant, es troba indefens davant la decisió de la dona.

Ens trobem en un context d’empobriment de la classe treballadora on el Govern de CIU s’excusa en la crisi per poder impedir la gratuïtat i el lliure accés a l’IVE. En un context de dificultats econòmiques per la majoria de la població, les dones amb menys recursos es poden veure avocades als avortaments clandestins i en condicions precàries, posant en perill les seves vides o sent empeses a una maternitat no desitjada. Alhora aquest context complica el poder proporcionar una vida digna a una persona de més en la nostra vida si decidim tenir fills o filles. Paradoxalment doncs, aquells que ens prenen els recursos que ens permetien mantenir una persona, ens neguen també el dret a decidir tenir-la.

Cal tenir present a més que mentre la sexualitat de les dones és invisibilitzada i molt desconeguda, alhora és estrictament normativitzada. Amb tot, l’Estat, a través de les seves lleis i mitjans de legitimació, reafirma els seus mecanismes de control, perpetuant el patriarcat.

Per altra banda, s’ha de defensar que la informació i, per tant, l’educació sexual, ha de ser la primera eina de prevenció.

En aquest context, no podem obviar la importància que els homes adquireixin una consciència crítica i en conseqüència prenguin un paper actiu alhora de formar-se i fer-se partícips de la defensa dels drets sexuals i reproductius.

Per tant l’avortament ha de ser lliure, ha de respondre únicament a la voluntat de la dona i sufragat pel sistema de sanitat públic. Defensem el dret a la dona al seu propi cos, dret inal·lienable que encara ara se’ns és negat i que concretem en:

–          Dret a decidir sobre la maternitat: entenent-lo com a un procés vital fonamental per moltes dones i que, per tant, han de tenir dret a decidir si el volen exercir, quan i com.

–          Dret a decidir sobre les pròpies vides: aquest és un dret bàsic en la reivindicació històrica feminista. El plantejament rau en el fet que no sigui un metge, un psicòleg o un jutge qui doni permís a la dona per tenir o no un fill.

–          Dret a la dignitat i a la integritat física: aquesta defensa el dret a la interrupció voluntària de l’embaràs, sobretot quan ens referim a embarassos de risc en que el dret del fetus o l’embrió a la vida es contraposa al dret a la vida de la mare i amb el dret d’aquesta a disposar del seu propi cos quan i com vulgui.

 Si no podem decidir no podem ser lliures!

Ni un pas enrere en defensa dels nostres drets i llibertats !

Per un avortament lliure i gratuït !

Arran Fort Pienc

fortpienc.arran.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s