Comunicat de felicitació d’Arran al jovent d’Euskal Herria per la creació d’Ernai, la nova eina del jovent independentista basc

ernai-462x395-300x256El passat cap de setmana es va constituir a Lizarra (Euskal Herria) la nova organització juvenil de l’Esquerra Abertzale, Ernai. Aquesta és una aposta per a la continuació de la lluita del jovent basc per la independència, el socialisme i el feminisme des d’un enfocament juvenil, abordant les problemàtiques que se’n desprenen. Una lluita que s’ha vist atacada pels estats espanyol i francès, pel capitalisme i per la tradició i moral patriarcal però que no ha defallit i ha continuat endavant malgrat els entrebancs i els obstacles.

Des d’Arran, volem felicitar al jovent basc per aquest pas endavant en la seva lluita per l’alliberament de la classe treballadora basca i la destrucció del patriarcat així com per la voluntat d’avançar amb pas ferm per desencallar el conflicte que viu el seu poble des de fa dècades. Creiem que el jovent de tots els pobles oprimits ha de ser un motor fonamental en la lluita i l’assegurança d’un futur més digne per a la classe treballadora. Un motor de lluita inherent en el propi caràcter dels i les joves que dibuixa una alternativa plena d’optimisme i ganes de lluitar fins a la victòria.

La lluita que ha portat a terme el jovent vasc abertzale i socialista ha sigut històricament un exemple per al jovent català en molts aspectes. La seva visió estratègica de teixir i encapçalar un moviment juvenil fort i cohesionat, la seva perseverança malgrat els cops repressius i la pressió mediàtica, la seva combativitat en defensa dels drets del seu poble i de la classe treballadora, la seva capacitat organitzativa… han esdevingut clars referents a seguir pel jovent independentista, socialista i feminista català.

Amb Ernai culmina el procés de Gazte Zukgua, la reorganització del jovent basc després de la il·legalització de Segi i rep l’herència de la lluita històrica del poble basc i dels i les joves. Amb l’esperit de Jarrai, de Haika i de Segi, Ernai vol ser l’aglutinador de totes les ànsies del jovent d’Euskal Herria per la seva llibertat i des dels Països Catalans, el jovent volem felicitar i animar a les militants d’Ernai i a tot el jovent basc en general a continuar amb el coratge i la fermesa que han demostrat en la llarga lluita per la llibertat.

Perquè només lluitant tenim futur!
Visca la lluita del jovent!

Extret d’Arran

Arran Fort Pienc

fortpienc@arran.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s