“Bruixes d’avui”, nou blog feminista d’Arran Fort Pienc

bruixes d'avui portada quadrat

Juntes farem nostra la nit

– Maria Mercé Marçal –

Bruixes d’avui

Des d’Arran Fort Pienc entenem la lluita feminista com un eix indispensable per aconseguir els nostres objectius. El feminisme és l’eina, el model, la ideologia, la proposta política i social per a destruir el Sistema Patriarcal. Feminisme significa prendre consciència transformadora contra un sistema que classifica les persones en funció del seu sexe i/o opció sexual.

Bruixes d’avui és un blog encarat a difondre i apropar la lluita feminista en diferents àmbits, així com aprofundir en les diferents vessants del feminisme i la seva història. Volem ser un punt de trobada per a totes aquelles que busquem conèixer com ens afecta el patriarcat dia rere dia, nous i vells camins per superar-lo, la vida i obra de feministes històriques o el xoc de diferents teories feministes. Pretén, doncs, amb tota la il·lusió i la modèstia del món, ser un petit gra de sorra a la lluita per la destrucció del patriarcat, a partir de la conscienciació i la formació de les persones, persones que desitgem que siguin o esdevinguin, actives militants feministes.

En aquesta web podreu trobar des d’un Diccionari de conceptes bàsics del feminisme fins a les notícies més actuals relacionades amb el tema, passant per un recull de biografies d’algunes lluitadores o recomanacions de textos, articles o llibres. Alhora, us proporcionem enllaços de diferents organitzacions feministes que dia a dia lluiten per combatre el patriarcat a peu de carrer i un recull de material gràfic.

Varem fer la presentació oficial del blog el passat 28 de febrer, juntament amb la presentació de “Bruixes d’avui, antologia de textos feministes”, en el marc de les Jornades Feministes organitzades per l’Esquerra Independentista de l’Eixample. Aquest llibret és doncs una altra petita aportació que volem fer des d’Arran Fort Pienc a la recuperació de la memòria històrica del feminisme, així com fer un recull d’aquelles lluites que han marcat el camí que ens toca a nosaltres continuar.

Us convidem doncs a fer-li una ullada, a seguir el blog i, per suposat, encoratjar-vos a continuar aprenent i lluitar per la destrucció del patriarcat.

Arran Fort Pienc

fortpienc@arran.cat
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s