1 de maig combatiu i anticapitalista!

Aquest Primer de Maig ha estat una de les diades més massives i combatives dels darrers anys. Les manifestacions arreu dels Països Catalans han tingut un marcat to anticapitalista i de lluita al carrer. Diem prou a la pèrdua de drets laborals, la doble explotació que patim el jovent i les dones, i a pagar el deute que no devem.

A la ciutat de Barcelona la Diada va començar la nit anterior amb una manifestació convocada per part de l’Esquerra Independentista al barri de Gràcia. Allà es va entreveure l’estratègia repressiva durien endavant els Mossos d’Esquadra quan tres centenars d’antidisturbis desfilaven en columnes pels carrers del barri amb escopetes i màscares de gas.

El mateix dia 1 al matí va tenir lloc la manifestació convocada per la Coordinadora Obrera Sindical (COS), que va juntar mig miler de persones i va recórrer els carrers del Raval per acabar en un homenatge a Salvador Seguí. Abans d’això però, al Fort Pienc es va viure un escarni públic al domicili del conseller Boi Ruiz, denunciant el saqueig que està patint la sanitat pública.

mani vesprada

A la tarda, la manifestació anticapitalista unitària va aplegar més de 15.000 persones i va recórrer els carrers de l’Eixample des de la Plaça dels Països Catalans fins Jardinets de Gràcia. La marxa va transcórrer amb normalitat, plena de consignes i accions que contra les retallades, la crisi econòmica i financera, les privatitzacions i el sistema capitalista. Malauradament però, a mesura que s’acostava al final del recorregut, les provocacions i càrregues dels antidisturbis van arribar a trencar la manifestació en diversos blocs. Així, en arribar a Jardinets de Gràcia fou desconvocada i els manifestants van començar a marxar sota una forta pressió policial i intentant evitar les provocacions dels antiavalots.

No obstant, l’acció policial no va acabar allà; durant la nit agents de la BRIMO van continuar retenint i detenint persones, entre elles un company d’Arran Sagrada Família que feia fotos a la situació.

Des d’Arran Fort Pienc volem denunciar, una vegada més, la brutal actuació  policial i les violentes càrregues i provocacions gratuïtes amb què inenten criminalitzar la lluita pels nostres drets. Al mateix temps, volem expressar la nostra solidaritat amb totes les detingudes en aquesta diada, especialment amb el nostre company Sergi. Perquè la solidaritat és la nostra millor arma.

Així doncs, els volem deixem ben clar que mentre el conflicte social continuï viu, no ens guanyaran amb por, repressió i violència.

Només lluitant tenim futur!

 

Arran Fort Pienc

fortpienc@arran.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s