La Directa es transforma. Campanya de micromecenatge.

DIRECTA_Verkami_PressEl col·lectiu editor de la Directa fa una crida a difondre i participar a la campanya de microfinançament que inicia el 21 de maig mitjançant la plataforma Verkami i que busca assolir la xifra de 22.000€. El motiu d’aquesta campanya és impulsar la nova estratègia d’expansió i professionalització del mitjà, que, amb elpas dels anys, s’ha consolidat com a referència de la informació lliure escrita arreu dels Països Catalans.

L’objectiu és aconseguir 22.000€, gran part dels quals aniran destinats a la creació del nou portalwww.directa.cat, que integrarà noves aplicacions per fer-lo més potent, interactiu i capaç d’oferir notícies d’actualitat i continguts de reflexió amb una lectura més àgil. També es busca aconseguir recursos per a la formació de persones del col·lectiu en gestió cooperativa –de cara a l’estudi de creació d’una cooperativa de treball associat– i per adquirir material informàtic i recursos humans que puguin fer possible aquesta transformació.

Després de set anys de publicació, de gairebé dos anys fent un diari on-line i amb prop de 1.800 persones subscrites, veiem la necessitat de consolidar el creixement assolit i l’impacte mediàtic obtingut amb la publicació de diversos reportatges d’investigació i anàlisi. El nou portal oferirà sistemes per subscriure’s a l’edició setmanal en paper, debatre temes d’interès i maneres de conèixer i participar en les lluites socials i alternatives. Aquesta remodelació la farem conjuntament amb la cooperativa Projecte Ictineo.

Amb aquest nou portal, volem continuar apostant pel programari lliure i per enfortir els diversos projectes de mitjans lliures. En aquest sentit, si aconseguim el nostre objectiu, els diversos mòduls de la web seran alliberats perquè altres projectes comunicatius en puguin fer ús. Així doncs, apel·lem tots els mitjans lliures que volen apostar per Internet com a via de difusió a participar activament d’aquest procés per aconseguir els recursos financers necessaris.

Una part dels recursos aniran destinats a la formació de persones del col·lectiu en tasques de gestió cooperativa. Per a aquesta funció, treballarem amb la cooperativa A+4, que s’ha implicat diverses vegades en l’assessorament i el suport legal al nostre projecte comunicatiu.

Per més informació:
http://www.verkami.directa.cat

Verkami

 

Arran Fort Pienc

fortpienc@arran.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s