EL 22 I 23 DE JUNY: SOM CIMS!

 

P2020256-470x260

Som Països Catalans presenta una cinquantena d’ascencions i excursions a cims d’arreu del país amb motiu de la campanya Som Cims de Som Països Catalans, que pretén reivindicar el territori i propulsar i promocionar l’organització local (de cada barri, vila o espai social) arran de la diada nacional dels Països Catalans, Sant Joan. Així, el cap de setmana del 22 i 23 de juny, seran diverses les sortides cap a muntanyes, turons, pics, puigs emblemàtics, pròxims, populars, tranquils i estimats. Allà animem a recollir imatges per tal de visualitzar la defensa del territori i la unitat dels Països Catalans des de metres amunt. Un cop fetes, cal enviar-les a cimsppcc@sompaisoscatalans.cat per tal que els Països Catalans més tel·lúrics puguin ser vistos i compartits.

Cadascuna de les activitats ha estat assumida per entitats, organitzacions i persones de la localitat, així que la informació més extensa sortirà d’allà. Igualment, el llistat no és tancat, sinó que les adhesions poden continuar, per tal d’augmentar encara més la popularitat de l’esdeveniment.

Si voleu informació concreta sobre alguna de les sortides o voleu afegir alguna nova ascensió no dubteu a contactar via correu electrònic a cimsppcc@sompaisoscatalans.cat i tingueu present: El web de Som Països Catalans (sompaisoscatalans.cat) continuarà actualitzant les dades.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Les Agudes
Muntanya de 1.705 metres que forma part del Massís del Montseny. Es troba a cavall dels municipis d’Arbúcies a la comarca de la Selva i de Fogars de Montclús i del Montseny a la comarca del Vallès Oriental.
22 de juny

El Canigó
És una muntanya del Pirineu, situada entre les comarques nord-catalanes del Conflent, el Rosselló i el Vallespir. Ha esdevingut símbol de la personalitat catalana de les comarques pirinenques. El cim, la pica del Canigó, mesura 2.784 m. Malgrat la seva altitud moderada, fou considerada la muntanya més alta dels Pirineus a causa del gran i brusc desnivell que la separa de la plana del Rosselló, cosa que la fa més aparent que altres muntanyes més engorjades i situades entre valls ja més altes.
23 de juny

Benicadell
El Benicadell és el pic més alt (1.104m) de la serra del mateix nom. Es tracta d’una autèntica paret muntanyosa que separa les comarques valencianes de la Vall d’Albaida i del Comtat.
23 de juny

Puig de Bonany
Es troba situat entre els termes de Petra, Vilafranca de Bonany i Sant Joan de Sineu. Presenta una altura de 317 m i al cim del puig es troba l’ermita del mateix nom.
22 de juny

Burriac
El Burriac és un turó que s’alça entre les poblacions de Mataró, Argentona i Cabrera de Mar, de 387,5 m d’altitud.
23 de juny

Serra de Callosa
La Serra de Callosa és un sistema muntanyós del País Valencià, situada en el municipi de Callosa de Segura (Baix Segura). Juntament amb la seva veïna la Serra d’Oriola, constituïxen dues impressionants masses calcàries que s’eleven bruscament enmig de l’extensa plana de la Vega del Segura. La serra de Callosa, que arriba a la seva màxima elevació, 572 m, en el cim de l’Àguila, posseïx un relleu molt accidentat, caracteritzat per grans desnivells i forts pendents.

Montjuïc
La muntanya de Montjuïc de Barcelona és de constitució neozoica i està formada per roques sedimentàries. Els seus materials provenien de l’erosió del massís de Collserola, de manera que, actualment, dins les roques de Montjuïc trobem còdols de totes les litologies presents en aquests massís (granits i pissarres). El seu cim està a una altitud de 177,72 metres.
22 de juny

Cim del Capurutxo
Situat a la població de La Font de la Figuera a la comarca de la Costera.
El Capurutxo fa 901 metres d’altitud.
22 de juny

Puig d’Estela
Cim del municipi de Vallfogona de Ripollès a la comarca del Ripollès.
22 de juny

Cavall Bernat
Cim de 584 m que ha donat nom a la serra del Cavall Bernat entre els termes d’Alzira (Ribera Alta) i de Corbera de la Ribera i de Llaurí (Ribera Baixa), la qual forma part del massís de la serra de Corbera.
23 de juny

El Cogul (Serra de Busa)
La serra de Busa és una de les serres del Prepirineu situada al sud de la serra dels Bastets, a la comarca del Solsonès. Sembla inaccessible degut a les seves agrestes parets de formes montserratines. El punt més elevat és el Serrat de les Graelles amb el cim del Cogul (1.526 m).
22 de juny

Corbatera
La Roca Corbatera és una muntanya de 1.162 metres que es troba al municipi de la Morera de Montsant a la comarca del Priorat.
22 de juny

El Cugulló
És una muntanya de 474 metres que es troba al municipi de Sallent a la comarca del Bages.
23 de juny

El Turó de la Rovira
És una muntanya de 262 metres que es troba al municipi de Barcelona, a la comarca del Barcelonès. Per fer front als bombardejos que sofrí Barcelona a partir del febrer de 1937, les autoritats militars republicanes decidiren instal·lar unes bateries antiaèries al cim del turó de la Rovira.
23 de juny

La Gallina Pelada
El Cap de la Gallina Pelada és una muntanya de 2.322 metres situada a la Serra d’Ensija a la comarca del Berguedà.
22 de juny

Gorg
El Gorg és la muntanya més alta de la serra Calderona, amb 907 metres, al terme municipal de Gàtova .
23 de juny

El Gran Encantat
Els Encantats són dues agulles d’una famosa muntanya situada als Pirineus, al sud de l’estany de Sant Maurici, a la riba dreta del riu Escrita, en sentit orogràfic. Forma part de la capçalera de la Noguera Pallaresa. Administrativament el territori pertany al municipi d’Espot, al Pallars Sobirà, i és inclòs al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La punta oest (el Petit Encantat) té 2.734,3 metres d’alçada i el Gran Encantat 2.748,7 metres, i són separats per una gran bretxa o enforcadura a 2.630,7 metres.
Ruta: Canal central
21, 22 i 23 de juny

Cim del Maigmó
És una muntanya de 1.296 m d’altitud i situada al cor del Paisatge Protegit del Massís del Maigmó, entre les comarques de l’Alacantí, el Vinalopó Mitjà i L’Alcoià. El Maigmó està entre els termes municipals de Castalla, Agost, Tibi i Petrer.
22 de juny

Mola de Segart
És una muntanya de 565 metres situada a la Serra Calderona, al terme municipal de Segart al Camp de Morvedre (País Valencià). És un dels cims més al Sud del Parc Natural de la Serra Calderona i amb unes bones vistes de les comarques que l’envolten.
23 de juny

Molló de la Creu (Serra Falconera)
És un cim que es troba a la Serra Falconera vora la ciutat Gandia a la comarca de la Safor.
23 de juny

Montcabrer
Ès el cim més alt de la serra de Mariola. Situat al terme municipal de Cocentaina (el Comtat) i amb 1390 metres d’alçada, és el tercer cim més alt de la província d’Alacant, per darrere de l’Aitana i el Puig Campana.
22 de juny

Monsent de Pallars
És una muntanya de 2.883,1 metres d’altitud del Pirineu axial, a l’extrem nord del Pallars Jussà i a cavall amb el Pallars Sobirà. Pertany als municipis de la Torre de Cabdella i de Sort, el darrer dins de l’antic terme de Llessui.
22 de juny

Montcau
És el segon cim del massís de Sant Llorenç del Munt i del Vallès Occidental, i té 1.056,7 m d’altitud. Està situat a la Serralada Prelitoral al nord de la Mola, es troba a cavall entre els termes municipals de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental) i Mura (Bages) i les conques del Llobregat i el Besòs.
23 de juny

El Montmell
És una muntanya de 861 metres que es troba al municipi del Montmell a la comarca del Baix Penedès.
23 de juny

Serra del Montsant
És una serra situada a la comarca del Priorat, en els termes municipals de la Morera de Montsant, Cabacés, Ulldemolins, Cornudella de Montsant, la Vilella Alta, la Vilella Baixa, la Bisbal de Falset, la Figuera i Margalef. Forma part de la Serralada Prelitoral i ocupa una extensió d’uns 135 km². Els seus cims principals són la Roca Corbatera (1.162,8 m), el Piló dels Senyalets (1.107 m) i la Cogulla (1.062 m).
22 de juny

La Morella
Muntanya de 593 metres que es troba al municipi de Begues a la comarca del Baix Llobregat.
22 de juny

Pedraforca
Situada entre els termes municipals de Saldes i Gósol, al Berguedà. Té una forma molt peculiar, formada per dues carenes paral•leles (els pollegons) unides per un coll (l’Enforcadura). El Pollegó Superior té una altitud de 2.506,4 metres (amb un cim secundari, el Calderer de 2.496,7 metres) i el Pollegó Inferior de 2444,8 m. L’Enforcadura se situa a 2.356,2 m i té una tartera a cada banda.
22 de juny

Cim de Penyagolosa
Amb 1.813 metres d’altitud, és la segona carena més alta del País Valencià. Està situat a la comarca de l’Alcalatén i dóna nom al massís al que pertany. El cim es troba dins del Parc Natural del Penyagolosa.
23 de juny

Pic de l’Infern
El Pic de l’Infern és una muntanya de 2.869,5 metres situada entre el Ripollès i el Conflent.

Puig Campana
És una muntanya situada al centre de la comarca de la Marina Baixa, en el terme municipal de Finestrat i a 10 km de la costa. Forma part de la Serralada Prebètica. Amb una altitud de 1.406 metres, es tracta del segon cim més elevat de l’actual província d’Alacant.
22 i 23 de juny

Puig de la Creu
És una muntanya de 668 metres a cavall dels municipis de Castellar del Vallès i de Sentmenat a la comarca del Vallès Occidental. Al cim hi ha un vèrtex geodèsic i un castell edificat entre els segles XVI i XVII. A la part més alta del puig hi ha l’església romànica de Santa Maria del Puig de la Creu.
22 de juny

Puig de l’Ofre
L’Ofre és una muntanya de Mallorca, que té una altura de 1090 m. Pertany al municipi d’Escorca. Rep aquest nom a causa de la seva proximitat a la possessió de l’Ofre.
22 de juny

Puigpedrós
El Puigpedrós o Puig de Campcardós és una muntanya de 2.913 metres situada entre els municipis de Ger, Guils de Cerdanya i Meranges a la comarca de la Cerdanya.

Sant Jeroni
És el cim culminant de la muntanya de Montserrat, amb una alçada de 1.236 metres. El cim de Sant Jeroni és a la confluència dels límits dels termes municipals del Bruc a l’Anoia, de Marganell al Bages i de Collbató, al Baix Llobregat.
23 de juny

Cim de Sant Quiri
A la població de Noves de Segre de l’Alt Urgell. Cim on puja la cursa Vertical Quiri. La cursa Vertical de Noves de Segre al Cim del Sant Quiri amb 860m de desnivell positiu i 4,6 Km de llargària.
22 de juny

Sant Salvador
El Puig de Sant Salvador, també conegut com el Puig de la Mare de Déu de Sant Salvador, es troba al terme municipal de Felanitx a l’Illa de Mallorca i té una altura de 509m.
22 de juny

Serrat del Migdia
El Serrat del Migdia és una muntanya de 1.108 metres que es troba al municipi de la Quar a la comarca del Berguedà.
22 de juny

Sa Talaia
Sa Talaia, sa Talaia de Sant Josep o sa Talaiassa és, amb 475 metres, la muntanya més alta d’Eivissa. Es troba al sud-oest de l’illa d’Eivissa, al municipi de Sant Josep.
23 de juny

Talaia d’Alcúdia
Alcúdia és un municipi situat al nord de Mallorca, que té el títol de ciutat des de 1523; es troba situada entre les badies de Pollença i la d’Alcúdia. El relleu d’Alcúdia és més aviat escàs. El puig més alt, Sa Talaia fa 445 metres d’alçada. De camí a sa Talaia d’Alcúdia trobam l’Ermita de la Mare de Déu de la Victòria.
22 de juny

El Turó del Carmel
El Turó del Carmel o turó d’en Móra és una muntanya de 266 metres del municipi de Barcelona a la comarca del Barcelonès. Antigament se’l coneixia com a turó d’en Móra, referint-se a Can Móra, que es trobava on avui dia hi ha el barri del Coll. El nom actual del turó prové del nom del santuari ubicat al vessant Oriental, construït a mitjans del segle XIX.
22 de juny

Turó de l’Home
La muntanya més alta del massís del Montseny amb una alçada de 1.705,78 metres sobre el nivell del mar, cosa que el situa per sobre dels altres dos cims més representatiu del massís, les Agudes (1.705,44m) i el Matagalls (1.697,22m).
22 de juny

Turó del Pollo
A la serralada de Marina o serra de Marina, una alineació muntanyosa de la Serralada Litoral Catalana. Tradicionalment també es coneix com a serra de la Conreria. De 303 m i on està situat el Poblat Ibèric del Puig Castellar.
22 de juny

Vall de Núria
Vall pirinenca situada al terme municipal de Queralbs, a la comarca del Ripollès, a les Comarques Gironines. Situada a una altitud de 1964 metres sobre el nivell del mar, envoltada per cims de gairebé 3000 m.
22 de juny

Puig Madrona
El Puig Madrona és un cim de 341 m ubicat entre els municipis del Papiol i Sant Cugat del Vallès, dins la serra de Collserola. A la part més alta s’hi troba una torre de vigilància d’incendis de 16 metres d’alçada, i al seu peu es troben l’ermita de la Salut i el vèrtex geodèsic.
22 de juny

Mola de Colldejou
Altiplà (940 m) de les muntanyes de Prades, dins el municipi de la Febró (Baix Camp), entre els barrancs de Vinarroig i de les Tallerasses, afluents per la dreta del riu de Siurana.
22 de juny

Puig de la Creu
El Puig de la Creu és una muntanya de 668 metres a cavall dels municipis de Castellar del Vallès i de Sentmenat a la comarca del Vallès Occidental. Al cim hi ha un vèrtex geodèsic i un castell edificat entre els segles XVI i XVII. A la part més alta del puig hi ha l’església romànica de Santa Maria del Puig de la Creu.

Puig d’Aguilera
Cim dels municipis de Castellolí i Òdena a la comarca de l’Anoia.
22 de juny

La Morella
És una muntanya de 593 metres que es troba al municipi de Begues a la comarca del Baix Llobregat.
22 de juny

Montgó
El massís del Montgó o simplement el Montgó és una muntanya de 753 m d’altitud que discorre paral·lela al litoral sobre els termes municipals de Dénia, Gata de Gorgos i Xàbia, a la comarca de la Marina Alta. Aquest massís es distància de la línia de costa uns pocs centenars de metres mitjançant una planura coneguda com les planes que descendix suaument fins al cap de Sant Antoni.
22 de juny

Puigsacalm
El Puigsacalm és una muntanya de 1.514 metres que es troba al municipi de la Vall d’en Bas a la Garrotxa. És el punt més alt de la Serralada Transversal.
22de juny

La Mola
Cim del municipi de Gallifa a la comarca del Vallès Occidental.
22 de juny

Turó del Tagamanent
Cim de 1.058 m d’altitud, al NE del nucli de Tagamanent a la comarca del Vallès Oriental. Gairebé circular conserva les escasses restes del castell de Tagamanent i l’església de Santa Maria de Tagamanent.
23 de juny

Cim de Montigalà
Al massís de les Gavarres, extrem nord de la Serralada Litoral Catalana
23 de juny

Pic del Vent
A Caldes de Montbui al Vallès Oriental,  amb una alçada de 816m situat al massís del Farell.
22 de juny

Salzelles
Prop del Càmping Riera Merlès.  Excursió familiar a l’ermita de Salzelles. Al terme municipal de Borredà, a la comarca del Berguedà.
22 de juny

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arran Fort Pienc

fortpienc@arran.cat
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s