Els barris de La Sagrada Família i el Fort Pienc diem NO al turisme de postal!

finalpetitturisme

Pel barri, el treball digne i la cultura, no al turisme de postal!

 El turisme ha esdevingut una de les indústries més importants del país i ha condicionat el model de desenvolupament socioeconòmic dels Països Catalans.

La nostra ciutat en general, Barcelona, i els nostres barris en particular, La Sagrada Família i el Fort Pienc s’han vist transformats d’una manera molt important per aquest motiu.

 Aquest procés de transformació ha provocat al Fort Pienc i a la Sagrada Família la massificació dels nostres barris, la privatització de l’espai públic, destinat cada cop més a formar part d’aquesta botiga en que s’ha convertit la ciutat, on l’ús que en fem les veïnes i especialment el jovent, és cada cop més reduït, donades les traves que posa l’ajuntament cada cop que volem realitzar qualsevol tipus d’activitat al carrer. El turisme massificat també ha provocat l’encariment dels preus al barri, des d’habitatges fins als cafès.

L’ajuntament menysprea les veïnes, estem fora del negoci, la funció principal de la qual és generar beneficis a uns pocs empresaris, deixant-nos en segon terme, complaent això sí a les empreses del sector, a les que es permet fer i desfer a la seva voluntat.

A més a més, els precaris llocs de treball que el sector del turisme genera són sovint ocupats per joves. El jovent, amb un atur juvenil que gairebé arriba al 60% ens veiem obligades a acceptar feines precàries, amb salaris insignificants,  contractes temporals, en cas que l’empresari es digni a fer-nos-en un i no ens obligui a treballar de manera irregular. Les darreres reformes laborals no han fet res més que empitjorar la situació del jovent treballador, perpetuar aquest model laboral caracteritzat per la temporalitat i la precarietat, en definitiva, condemnar-nos a la més profunda misèria.

El model de turisme que patim a més a més, invisibilitza totalment la realitat social del seu entorn.  S’invisibilitza la nostra realitat social, històrica i cultural, s’invisibilitza el teixit associatiu dels nostres barris, la cultura popular com els castells, els diables i els balls de bastons. La llengua i cultura catalanes s’arraconen i s’amaguen i els nostre barris es converteixen en poc més que un lloc on s’hi troba la Sagrada Família, la Monumental o l’Arc de Triomf.

Des d’Arran Fort Pienc i Arran Sagrada Família ens oposem a aquest model de turisme. Rebutgem un model que destrueix els nostres barris i els deixa com a simples aparadors, condemna a les veïnes a ser ciutadanes de segona, ens condemna com a joves treballadores a la precarietat més absoluta i menysté la llengua i la cultura popular catalanes.

 El Jovent volem revertir aquest procés, la Sagrada Familia i el Fort Pienc són per viure-hi!

Arran Sagrada Família

Arran Fort Pienc

DSC05524 DSC05528 DSC05535

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s