Crònica del Correllengua 2013

 

Un any més, les organitzacions de l’Esquerra Independentista del Fort Pienc i Sagrada Família ens hem reunit per organitzar el Correllengua i reivindicar, així, la llengua, la cultura i la unitat dels Països Catalans.

La jornada va començar a les 10.30h amb una novetat per la qual apostàvem aquesta any. Amb la voluntat de mobilitzar les veïnes en una activitat lúdica vàrem realitzar una cursa anomenada “una llengua en moviment”. La cursa va recórrer el principal espai verd del Fort Pienc, el conegut com a Parc de la Piràmide (Parc de l’Estació del Nord). Aquesta es va realitzar en un ambient de cordialitat i diversió i va reunir una vintena de persones.

Tot seguit vam poder gaudir d’una mostra de cultura popular. Coincidint amb el segon aniversari de la primera actuació de La Bastonera de l’Eixample, precisament en el mateix Correllengua, van realitzar un seguit de balls que van ser amenitzats amb diferents poemes. L’actuació que va realitzar la Bastonera ens confirma que amb els dos anys d’activitat que porten a les esquenes, ja han assolit un gran nivell.  Prova d’això va ser la gran quantitat de veïnes que es van apropar a veure l’actuació i que van aplaudir amb entusiasme cada un dels balls.

Seguidament va ser l’hora de l’acte polític i els parlaments per la llengua. Un company de les Illes ens va explicar quin ha sigut el procés i els motius que han portat a tota la comunitat educativa de les Illes a realitzar una vaga indefinida. D’aquesta manera vam comprendre que la imposició del TIL és un pas més en l’estratègia espanyolitzadora que està duent a terme el PP arreu dels Països Catalans, i vam poder reafirmar la unitat d’aquests, en copsar que les problemàtiques que afecten a un xiquet valencià, són les mateixes que afectes a les al·lotes mallorquines, així com al jovent principatí.

Seguidament un company professor ens va explicar que signifiquen tant la LEC com la LOMCE, i per quin motiu aquestes condueixen cap a una educació poc democràtica, participativa i inclusiva; sexista, ja que subvenciona les escoles que discriminen per raons de sexe; classista, ja que dificulta l’accés de les classes populars a l’educació; i espanyolitzadora.

A continuació vam gaudir d’un taller de balls tradicionals, que van animar a gran part dels presents a dansar al ritme de la música tocada per la Comarcal (centre Lleidatà).

Després dels balls, va arribar l’hora del dinar popular. Unes 200 persones van poder degustar la paella que havia estat cuinada a la mateixa plaça, i que ja feia estona que s’olorava.

La jornada va finalitzar amb un seguit de jocs amb la llengua catalana, realitzats pel col·lectiu Cruïlla.Cat, que van aixecar una gran expectació entre els assistents.

Per la cultura i la llengua; de Salses a Guardamar, i de Fraga a Maó, ni un pas enrere!

Arran Fort Pienc

fortpienc@arran.cat
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s