La desobediència com a resposta a l’augment de tarifes – Crònica de l’acte

El passat dilluns 27 de gener l’assamblea d’Arran Fort Pienc vam organitzar una nova sessió del Fem-la Petar. En aquest cas, i aprofitant la gran mobilització popular que darrerament  s’ha vist plasmada en centenars d’accions de protesta, contra l’augment de preus del transport públic, volíem parlar sobre la desobediència com a resposta a l’augment de tarifes.

La xerrada va començar amb l’explicació que ens va fer un company de l’associació Memetro. Ell no venia a parlar-nos sobre la desobediència davant de les pujades de les tarifes del transport públic, per exemple fomentant que les classes populars ens neguem a validar el bitllet i ens “colem”, sinó que va venir a parlar-nos d’un trastorn molt peculiar. Era conegut com el Trastorn Memetro.

 Memetro és un tipus de trastorn del funcionament de la memòria, durant el que la persona afectada és incapaç de recordar que segons la normativa vigent dels transports metropolitans, ha de validar el títol de transport a l’entrada de les instal·lacions de tren o metro.  Cada any augmenten els casos en usuàries de totes les edats registrant el 2012 una mitjana de 240 multes diàries degudes a aquest trastorn en la ciutat de Barcelona. Aquí podeu veure si vosaltres també teniu alguns dels símptomes del trastorn.

La xerrada va tractar sobre com poder afrontar les problemàtiques conseqüències de patir aquest trastorn. Aquí trobem un mapa d’alertes que ens indica on són les alertes i el control en les línies de metro de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.També podeu seguir a twiiter el compte @redMEMETRO, on les usuàries fan piulades per indicar on es troben els controls. Per localitzar controls des del twiiter: envia # memetroBCN a @ redMEMETRO indicant “Control”, línia, parada i hora. R = revisors S = Seguretat P = “Gossos”.

Finalment vem parlar de la Memetro app, que és una plataforma per detectar controls de revisors a les xarxes de transport públic.

Agraím la participació del company de l’associació Memetro que ens ha ajudat a poder entendre i superar els entrebancs d’aquest trastorn que s’ha extès últimament entre les classes populars del nostre barri.

Arran Fort Pienc

fortpienc@arran.cat

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s