Tres eixamplines entre set imputades per l’Audiència Nacional

El tribunal polític espanyol ha citat a declarar en qualitat d’imputades l’Anna, la Gemma i el Marc, tres membres actius del teixit associatiu del Fort Pienc i la Sagrada Família

diada2013_04-680x365

Sota les acusacions d’ultratge a la bandera, enaltiment del terrorisme i delictes contra la corona, set catalanes hauran de passar pel tribunal espanyol d’excepció durant el mes de febrer.  L’origen de les imputacions es remunta al darrer 11 de setembre de 2013, en el context dels actes que l’Esquerra Independentista va realitzar al Fossar de les Moreres. Al final de l’acte polític i les actuacions musicals i de cultura popular, es van realitzar cremes de les banderes espanyola, francesa i europea, així com de fotografies del monarca espanyol. A l’escenari es van exhibir també fotografies de dues preses catalanes vinculades al moviment independentista basc.

La primera actuació dels Mossos d’Esquadra i de la conselleria d’Interior de la Generalitat durant la mateixa diada va ser totalment arbitrària i desproporcionada, buscant caps de turc a qualsevol preu. En finalitzar l’acte, i després d’haver carregat en dues furgonetes les taules i cadires del dinar realitzat al passeig del Born, els Mossos d’Esquadra van aturar els vehicles a mig camí i van identificar a totes les persones que hi viatjaven. Durant més d’una hora, els Mossos van retenir i escorcollar les dues furgonetes, i van intentar fins i tot fabricar falses proves introduint objectes a les motxilles d’alguna de les persones ara encausades. La presència d’un gran volum de gent que s’hi va aplegar en poc temps, sumada a l’exigència d’explicacions per part de dos diputats electes del Parlament allà presents, van provocar que els Mossos decidissin marxar, sense facilitar l’acta d’intervenció requerida i ocultant, alguns d’ells, el seu número d’identificació TIP.

Mesos més tard, arriba el degoteig de citacions per part de l’Audiència Nacional. Amb un procediment farcit de dificultats i irregularitats, i amb una manifesta voluntat obstruccionista, les tres eixamplines (i la resta d’imputades) hauran de desplaçar-se a 650km dels seus barris en dies diferents. En la mateixa direcció, el tribunal no ha facilitat l’accés a l’expedient fins pocs minuts abans de la primera declaració, malgrat haver realitzat amb suficient temps els tràmits per a personar-hi un procurador amb poders, i han quedat reduïdes les garanties judicials que un procediment transparent ha de tenir.

Les imputades i l’Esquerra Independentista assenyalen el caràcter polític d’aquest procediment apuntant que els delictes imputats “reflecteixen clarament els límits i les línies roges de la llibertat d’expressió a l’Estat espanyol: la Corona, la bandera i la solidaritat amb l’avenç del procés de pau engegat a Euskal Herria”. Remarquen també la responsabilitat del govern de Convergència i dels Mossos d’Esquadra actuant com a “instigadors i còmplices d’aquesta persecució per delictes polítics”. Anuncien també una campanya de suport amb  futures mobilitzacions.

Extret de La Intervia

Arran Fort Pienc

fortpienc@arran.cat
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s