Presentació de la campanya #ExigimEspais

Presentació campanya web

Aquest diumenge dia 9 de març, el Casal de Joves Xiroc i Arran Fort Pienc presentem la campanya #ExigimEspais amb un acte que començarà amb una cercavila a les 12h. A continuació hi haurà un dinar popular.

QUÈ ÉS EXIGIM ESPAIS?

Exigim Espais és una campanya veïnal encetada per les associacions juvenils del Fort Pienc. L’objectiu que persegueix és simple i clar:
Exigim espais físics destinats a les entitats de barri. Espais que permetin l’autoorganització veïnal. Espais que facin possible el desenvolupament de projectes per part de les associacions, col•lectius i el conjunt del veïnat, sense tuteles ni obstaculitzacions per part del Districte de l’Eixample i l’Ajuntament de Barcelona.

PERÒ SI LA GESTIÓ DE L’AJUNTAMENT ÉS IMPECABLE!

A través dels convenis i les subvencions l’administració ha aconseguit desvirtuar el moviment organitzatiu de les veïnes. Han creat un sistema de monitorització i clientelisme cap a les entitats que els fa impossible una vida al marge de les institucions. El seu projecte es basa en l’externalització dels serveis i inventa concursos de gestió d’equipaments on la participació veïnal no hi té cabuda. És per això que reivindiquem un canvi en el paradigma de relació ajuntament-entitats on es reconegui la nostra feina i que, eventualment, doni lloc a una participació realment democràtica. Fins que l’administració no es cregui la feina que fem no arribarem enlloc.

A banda de no reconèixer la feina social que portem a terme les veïnes organitzades, l’ajuntament ens dóna gat per llebre i dedica gran part dels seus pressupostos a obres megalítiques el gaudi de les quals és només dels turistes. Gastar-se 5 milions d’euros en canviar les llambordes del Passeig de Gràcia, 7 milions en la construcció dels Nous Encants o 98 milions en el Disseny HUB (que de moment està buit) però tenir tancat els Transformadors durant 7 anys o no haver començat encara la construcció d’un segon institut públic (Angeleta Ferrer) pel barri no té nom.

QUÈ DEMANEM?

Les veïnes del Fort Pienc necessitem comptar amb espais de gestió pròpia on crear xarxa. Espais oberts i autoorganitzats, allunyats de les exigències de districte i de l’Ajuntament, de tuteles de l’administració que acabin ofegant-nos. No volem haver de rendir comptes, perquè no som empreses obtenint un benefici. Som persones organitzades i voluntàries, que destinem el nostre temps a crear el barri que volem, a construir aliances veïnals.

Exigim espais perquè hi tenim dret. Perquè no concebem un barri sense organització social. Perquè no entenem que es destinin pressupostos milionaris al mercat del turisme i, en canvi, el veïnat no podem comptar amb equipaments on desenvolupar els nostres projectes en condicions.

PERÒ SI LES LLUITES VEÏNALS NO SERVEIXEN DE RES!

És cert que se’ns educa amb la premissa que tot el nostre poder es limita a dipositar un vot cada quatre anys i que tota reclamació per part del veïnat està destinada al fracàs. No obstant, nosaltres confiem en la capacitat de pressionar les institucions amb l’autoorganització, la mobilització popular i la lluita permanent

Exemples de victòries veïnals els trobem en l’equipament de Can Batlló de Sants, en els diferents projectes que s’encabeixen en el Forat de la Vergonya de Ciutat Vella i el trobarem també al Barri del Fort Pienc amb la consecució dels nostres espais.

El jovent del Fort Pienc #ExigimEspais !

Arran Fort Pienc

fortpienc@arran.cat
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s