El jovent en lluita contra la precarietat laboral! ARA I AQUÍ el jovent construïm alternatives!

PEPE

 

En motiu del primer de maig, dia internacional de la classe treballadora, l’assamblea d’Arran Fort Pienc organitzem unes jornades centrades en l’eix laboral per tal de conscienciar, organitzar i formar a totes aquelles persones que durant el dia a dia patim la misèria de la situació laboral que imposa el capitalisme. 

Entenent que el context actual és cada vegada més devastador i ens subjuga cada cop més a les condicions de la patronal pactades entre el govern i els sindicats grocs i, sent el subjecte juvenil un dels més vulnerables, les jornades que hem plantejat com a joves consisteixen a conscienciar i a compartir eines per donar resposta a totes les agressions empresarials que rebem. És per això que fem una crida al jovent del barri perquè s’adreci a la nostra assemblea si pateix unes condicions laborals injustes o el xantatge empresarial.

L’organització i autogestió juvenil és fonamental per enfrontar aquest 1 de maig, i és que la realitat política que estem vivint com a conseqüencia del sistema capitalista,  evidencia que cada vegada és més gran el nombre de joves que no té possibilitat d’obtenir un títol (augment de taxes universitàries, dificultat per compaginar estudis amb feina…). D’aquesta manera, el jovent és un col·lectiu que es veu obligat directament a encetar la seva etapa laboral en els llocs més precaris del mercat de treball en incomplir el requisit d’experiència i formació necessaries. Aquesta situació ha comportat l’actual fenomen de l’emigració juvenil, la qual ha augmentat un 41% des del 2008 en tot l’Estat espanyol, sumant l’escandalós percentatge -gairebé un 90%- dels emigrants amb titulació universitària. A més a més, les legislacions que imposen les èlits econòmiques i governamentals d’ocupació, cada vegada ens releguen més a ser un col·lectiu de “treballadors de segona”, deixant el jovent les feines més precàries: contractes de pràctiques, temporals, externalitzacions etc… 

El jovent hem decidit lluitar, organitzar-nos  i combatre l’explotació laboral que s’ha aguditzat i ha provocat un efecte salvatge durant la crisi. Ara és el moment en que el jovent treballador català ha de combatre el reforçament que intenta fer el sistema capitalista en èpoques de recessió econòmica, anul·lant els drets laborals i beneficiant i perpetuant els beneficis acumulats de la burgesia i les grans coorporacions.

Per altre banda, enguany, també hem viscut diverses lluites de treballadors i treballadores que han visibilitzat una vegada més el conflicte de classe que planteja el sistema capitalista i patriarcal en la nostra societat. Els exemples més aguts i que s’han pogut visibilitzar en certa mesura en els mitjans de comunicació, han sigut els escenaris de les treballadores de Panrico, patint un ERO i l’impagament de la nòmina de setembre afectant a totes les treballadores i plantejat arreu de l’estat Espanyol. Un altre cas és l’ERO promogut per la multinacional Coca-Cola, afectant a un 30% de la plantilla i tancant 4 plantes embotelladores a l’estat espanyol.

És per això que com a Arran Fort Pienc, què millor que aprofitar el 1 de maig per fer una crida de solidaritat amb les treballadores d’aquestes multinacionals. Fent boicot a tots els productes d’aquestes corporacions empresarials amb grans beneficis però que tot i així, no tenen pèls a la llengüa per efectuar acomiadaments injustificats i totalment il·legítims. 

Per un 1 de maig rebel, El jovent en lluita contra la precarietat laboral, ara i aquí el jovent construïm alternatives!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s